Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Özçınar'ın yürütücülüğünde Türkiye'den Uşak Üniversitesi'nin de dahil olduğu AB projesi InOrchestra kapsamında İzmir Down Sendromu Derneği, İyilik Atölyesi, Mavibahçe Alışveriş ile Yaşam Merkezinin desteğiyle 1,5 yıldır tiyatro ve sinema çalışmalarına devam etmekte ve büyük ses getirmekte.

Özel çocukların kişisel gelişimi ve öğrenme yeteneklerini müzik, sanat, tiyatro gibi çeşitli sanat dallarını kullanarak geliştirilmesinin amaçlandığı projede, 12-35 yaşlarındaki 15 Down sendromludan oluşan tiyatro grubu, Haziran ayı sonunda İtalya'da gerçekleştirilecek olan festivalde "Umut Otobüsü" isimli oyunları ile Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Down Sendromlu Tiyatro Grubu Uluslararası Festivalde

Özçınar, oyunun 21 Haziran'da İzmir'de sahneleneceğini ve 29-30 Haziran tarihlerinde ise İtalya'nın Floransa şehrinde gerçekleştirilecek engelliler sanat festivalinde Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti. Down sendromlu kişilerin iletişim becerilerini, öz güvenlerini arttırmak, kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak için çalıştıklarını aktaran Doç. Dr. Özçınar,‘‘Umut Otobüsü" isimli oyun çocukların ilgi alanlarına, yeteneklerine ve becerilerine göre hazırlandı. Başlangıçta bir araya gelemeyen çocuklar, bugün çok rahat birlikte doğaçlama ve çalışma yapabiliyorlar. Çocukların da gelişiminde belirgin bir farklılık gözlemlenmiş durumda. Hiç konuşmayan arkadaşlarımız bugün çok daha fazla kelimeyle konuşabiliyorlar. Dans gösterisiyle sahneye çıkıyorlar."dedi.

InOrchestra kapsamında ortaya konulan başarı ülke sınırlarını aşarken, ulusal basından Milliyet yazarı Pınar Karahan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü bağlamında Özçınar ve ekibinin çalışmalarını "Sanatla Gelen Terapi" başlığıyla köşesine taşıdı;

25 Mart 2019