Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nca düzenlenen, 3. Uşak İletişim Günleri, kimi zaman sempozyum, kimi zaman festival, kimi zamansa bienal havasına bürünen, 15-17 Mayıs arası üç günlük zengin içeriyle noktalandı.

Başta İletişim Fakültesi öğrencileri olmak üzere etkinliklere katılan öğrencileri, iletişim bilimlerine doyuran İletişim Günleri, 15 Mayıs günü saat 11.30’da, Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde, Uşak Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ’un konuşmalarıyla başladı.

Prof. Dr. Sayın Dalkıran konuşmasında istikrarlı gelişimini sürdüren üniversite ve fakültenin bu gibi etkinlikler aracılığıyla kente gelen, alanlarında uzman konuşmacılarla ivme kazandığını vurgularken, Prof. Dr. Murat Öntuğ ise sürekliliğini kanıtlamış bu gibi etkinliklere imza atan fakülte öğrencileri ve akademisyenlerini kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından, etkinliğini başlatan ilk konuk olan halkla ilişkiler uzmanı Feray Alpay’ın organizasyon becerileri ve stratejileri konulu konuşması, yoğun katılım ve etkileşimle gerçekleşti. Açılış kokteylinin ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda devam eden birinci gün etkinliklerinde ilk olarak Ortadoğu uzmanı, yönetmen Abdullah Manaz dinleyicilerle buluştu.

Stratejik haritalama tekniği başta olmak üzere, iletişim bilimlerinin politik ve güncel konulara eğilimi üzerine yenilikçi tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Manaz’ın ardından, iletişim danışmanı Yusuf Erdal Erdoğdu, ağırlıklı olarak yeni medya sahası olmak üzere sosyal medya ve yaratıcı direktörlük başlıklarında öğrencileri sektördeki akış hakkında bilgilendirdi.

Eş zamanlı üç farklı salonda üç etkinlikle başlayan ikinci gün, İletişim Fakültesi haber atölyesinde, genç tasarımcı Batuhan Karasakal’ın grafik tasarım atölyesine, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda ise, fotoğraf sanatçısı Onur Tatar’ın, plastik sanatlar tarihinin birikimiyle multidisipliner anlatıcılık odaklı atölyesine ev sahipliği yaptı.

Halkla ilişkiler uzmanları Volkan Ekin ile Onur Tuğman’ın reklam ve dijital pazarlama üzerine verdiği konferanslarla başlayan Mustafa Kemal Paşa Amfisi programıysa, gazeteci, yazar Mustafa Dolu’nun, medya ve etik odaklı söyleşisiyle devam etti.

Türk basınının, yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığı olmak üzere pek çok sahasında görev alan kıdemli gazeteci Mustafa Dolu’nun da seçici kurulunda yer aldığı ve üniversitede ilk kez düzenlenen “İletişim Münazaları” ise günün son etkinliğiydi. Akademisyen Semra Akıncı’nın yol göstericiliğinde İngiliz Parlamenter sistem müzanara stilinin tercih edildiği tartışmada, ütopik bir ülkenin hükümeti ve muhalefetini temsil eden iki kişilik dört grup, 16 yaş altı bireylerin sosyal medya kullanımına yönelik hazırlanan bir yasağı tartıştılar. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünü temsil eden Aygül Taşkın ve Evin Demir kazanırken, alanlarıyla ilgili kitap setinden oluşan ödülün de sahibi oldular. Münazarada en iyi konuşmacı seçilen Fırat Akçay ise, ödül olarak Mustafa Dolu tarafından, Gazeteciler Cemiyeti’nin toplantısına davet edildi.

Üçüncü günün ilk etkinliği olarak Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda dinleyicilerle buluşan, fotoğraf sanatçısı Tahir Ün, on yıllara ve farklı anlatım biçimlerine uzanan sanat yaşamı ile fotoğraf, video, video-art çalışmalarından bir seçki sundu.

İletişim Günleri bünyesinde düzenlenen, “İletişim” temalı ulusal fotoğraf yarışmasının finalist eserlerinin yıl boyunca meraklısıyla bulaşacağı serginin açılışının Uşak Üniversitesi Sinema Salonu fuaye alanında gerçekleşmesinin ardından yarışmanın ödül törenine geçildi.

Tüm Türkiye’den 70’e yakın öğrencinin ödül için yarıştığı yarışmanın sonucunda, üçüncülük ödülü Rümeysa Nur Uçar’ın olurken ikincilik ödülüne Ayşegül Üzel’in fotoğrafı layık görüldü. 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın birincilik ödülü ise Burhan Tekçe’nin çalışmasının oldu.

Kapanış konuşmaları ve ödüllerin taktiminin ardından Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu danışmanı Onur Keşaplı ve başkanı Ümit Tatıl, üç gün süren etkinliğin ardından bu dönemki etkinlik takvimini noktalarken, önümüzdeki dönemlerdeki çalışmalara yönelik meraklandırıcıları not düştüler.

21 Mayıs 2017