Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu'nun düzenlediği, 3. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında, bu yıl "iletişim" konulu fotoğraflar ödül ve derece için yarışacak. Son başvuru tarihinin 2 Mayıs 2017 olarak belirlendiği ve başvuruların iletisimtoplulugu@usak.edu.tr adresinden kabul edileceği yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde İletişim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler katılabiliyor. Seçici kurulunda üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Şirin Özeskici, fakültemiz öğretim üyesi Salih Tiryaki ile, fotoğraf sanatçıları Onur Tatar, Tahir Ün ve Dursun Yartaşı'nın yer aldığı yarışmanın şartnamesi şu şekilde;

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM TOPLULUĞU

3. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI

ŞARTNAMESİ

1.KONU VE AMAÇ

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren İletişim Topluluğu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği fotoğraf yarışmasında tema “İletişim”dir.

İletişim, kişinin duygu ve düşüncelerini karşısındakine aktarmasına denir. İşte bu kavram sosyal yaşantının temel varlığıdır. Öyle ki dünyada her olay, her düşünce, her fikir iletişimden doğan bir etkileşim ile aktarılarak ortaya çıkarılır ve paylaşılır. Var oluştan bu güne kimi zaman harflerle, kimi zaman işaretlerle iletişim kurma yöntemleri geliştirilmiştir.

İletişim Topluluğu olarak ‘iletişimi fotoğraflarda nasıl yansıtabiliriz?‘ fikri ile yola çıktık. Yarışmaya Türkiye’deki tüm İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katılabilecektir. Yarışmamızın amacı, görsel sanatlarla ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin kendi objektiflerinden iletişime bakış açılarını yansıtmaları ve eserlerini toplumla paylaşmaya yardımcı olmak, onları alanlarında desteklemektir.

Gönderilen eserler İletişim Topluluğu’nun belirlediği seçici kurul tarafından değerlendirilecektir.

2. KATILIM ŞARTLARI

● Fotoğraflar yarışma ilan tarihinden sonra çekilmiş olmalıdır.

● Çekilen fotoğraflar JPEG formatında olmalıdır. (Seçici Kurul, gerekli gördüğü takdirde RAW dosyasını isteyebilir).

● Yarışmaya Türkiye’deki İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören, lisans, ön lisans, lisansüstü ve ikinci öğretim fark etmeksizin tüm öğrenciler katılabilir.

● Her katılımcı en fazla 2 fotoğraf ile yarışmaya katılabilir.

● Fotoğraflar, renkli veya siyah beyaz olarak sunulabilir.

● Fotoğraflarda isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır. (Fotoğrafları teslim alan görevli her bir fotoğrafa rumuz koyarak seçici kurula o şekilde gönderecektir.)

● Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir. Keskinlik, kontrast, saturasyon, ışık ve renk ayarları gibi basit müdahalelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş; fotoğrafın belgesel değerini değiştirecek şekilde orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez. Aksine davranış kural ihlali sayılır.

Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların daha önce herhangi bir yarışmada yayınlanmamış ve derece almamış olması gerekmektedir ve bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz.

● Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır.

Yarışmaya eser gönderenler; eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Aksi halde UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM TOPLULUĞU herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

● Yarışmacıların İletişim Fakültesi veya Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olduklarına dair öğrenim gördükleri kurumdan alacakları güncel ve resmi öğrenci belgelerinin taranmış halini eserleriyle birlikte göndermeleri gerekmektedir.

● Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine; fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.

3. ESERLERİN GÖNDERİLMESİ VE İADESİ

● Fotoğraflar dijital ortamdan belirtilen adrese yollanacaktır. (iletisimtoplulugu@usak.edu.tr)

Açılamayan ya da okunmayan fotoğraflarda İletişim Topluluğu sorumlu değildir. Bu durumda katılımcı yarışma dışı kabul edilecektir.

Gönderilecek olan fotoğraflar 300 DPİ çözünürlükte olmalıdır.

Eserler katılımcılara iade edilmeyecektir.

4. ESERLERİN KULANIM HAKLARI

Gönderilecek olan fotoğrafların yayınlanması halinde herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Ödül alan fotoğraflar sergilenecektir.

İletişim Topluluğu Ödül almış olan eserleri, kurum basılı ve görsel yayınlarında, web sitesinde duyuru ve tanıtım amaçlı olarak eser sahibinin adını belirterek kullanabilecektir.

Katılımcı, dereceye giren fotoğraflarının Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu yayınlarında isminin kullanılması şartıyla kullanım ve yayınlanma hakkına izin verdiğini peşinen kabul eder.

5. YARIŞMA KOMİTESİ

- Doç. Dr. Murat Sezgin

- Onur Keşaplı

- Derviş Kanık

-Muhammet Karadeniz

-Cihan Ayhan

-Ahmet Özkan

-Semih Sevindik

6. YARIŞMA TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi: 2 Mayıs 2017 Salı, saat: 23.00

Seçici Kurul Toplantısı Tarihi: 6 Mayıs 2017

Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması: 7 Mayıs 2017

Sergi ve Ödül Töreni Tarihi: 17 Mayıs 2017

Sergi ve Ödül Töreni Yeri: Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi.

7. SEÇİCİ KURUL

- Onur Tatar (Fotoğraf Sanatçısı, Akademisyen-Adnan Menderes Üniversitesi))

- Tahir Ün (Fotoğraf Sanatçısı)

- Şirin Özkesici (Seramik Sanatçısı, Akademisyen-Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi)