Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya 1.ve 2. Sınıf Öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği Geometri ve insan sergisi açıldı.Uşak Üniversitesi öğrenci çarşısında gerçekleştirilen sergiye İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, Yeni Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Karaman, İletişim Fakültesi hocaları ve öğrencileri katıldı.

89 Fotoğrafın sergilendiği sergide konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ; İletişim Fakültesi olarak teori ve pratiği aynı anda öğrencileri sunmak istediklerini belirterek Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak gerek derslerde sunulan teorik bilgiler gerekse de atölyelerde sunulan uygulamalı eğitimlerle öğrencileri sektöre hazırladıklarını belirtti. Öntuğ; Yeni Medya bölümünün Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında sadece Uşak Üniversitesi'nde olduğunu kaydederek özellikle teknolojik gelişmelerle yeni medyanın önem kazandığını ve yeni medya öğrencilerinin sektörde aranan meslek grubuna girdiğini belirtti. Sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte öğrenciler mezun etmek için uygulamalı eğitimlere önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Murat Öntuğ bu doğrultuda atölyelerimizi gerek ekip gerekse de ekipman olarak hazır hale getirerek öğrencilerimizin hizmetine sunduk dedi. Öntuğ, İletişim Fakültesi olarak bu tarz uygulamaları teşvik edeceklerini de sözlerine ekledi.

Sergiyle ilgili açıklama yapan Yeni Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Karaman; ''Yeni Medya nın özellikle teknolojiyle birlikte önem kazanmasının ardından, geleneksel medyanın önemli bir alternatifi haline geldiğini belirterek, İletişim Fakültesi Yeni Medya bölümü öğrencilerinin çalışmalarını kapsayan bu çalışma öğrencilerimiz açısından önem arz etmektedir ''dedi. Karaman;  ''Derslerde görmüş oldukları teorik bilgileri eser olarak ortaya koyan öğrencilerin mesleki motivasyonlarının bu çalışmalarla artacağını belirterek, öğrencilerimizi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum'' dedi.

30 Mart 2017