İletişim Topluluğu’nca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü onuruna düzenlenen “Atıf Yılmaz Filmleri ve Sinemamızda Kadın Temsilleri” etkinliği, 9 Mart 2017 tarihinde Uşak Üniversitesi Sinema Salonu’nda gerçekleşti.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi, Doç. Dr. Aysun Akıncı Yüksel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, ödüllü kısa filmlerin gösterimiyle başladı. İletişim Topluluğu öğrencilerinin 8 Mart ile ilgili gerçekleştirdikleri sokak röportajının gösterilmesinin ardından, sinemamızda kadın temsillerine en fazla ve en çeşitli karakterlerle yer veren yönetmen Atıf Yılmaz’ın iki önemli yapıtı “Adı Vasfiye” ve “Eğreti Gelin” filmleri izleyiciyle buluştu. Gösterimin ardından söz alan Doç. Dr. Aysun Akıncı Yüksel, “Adı Vasfiye” filmi odağında gerçekleştirdiği çözümlemede yönetmenin, 1980’ler gibi film üretiminin nispeten daha zor olduğu bir dönem ve atmosferde uç kabul edilen konularda eserler ortaya koyarak dikkat çektiğini, içeriksel anlamda cesareti ve öncü konumunun söz konusu filmde biçimle de desteklendiğini ve Atıf Yılmaz’ın Türkiye ve Dünya sinema tarihinin önemli yaratıcıları arasında yer almasını sağladığını vurguladı.

Öğrencilerin sorularıyla etkileşimli bir hal alan etkinlik, İletişim Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Murat Öntuğ tarafından Aysun Akıncı Yüksel’e teşekkür plaketinin sunulmasıyla sona erdi.

09 Mart 2017