2013 yılından itibaren eğitim veren Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi, başta Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali olmak üzere pek çok önemli etkinliğe imza atarken, öğrencilerinin bireysel başarılarıyla da kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran bir fakülte olma yolunda ilerliyor.  Özellikle 2017 sonrasında fakülte öğrencilerimizin ve mezunlarımızın, kısa film dalında gösterdikleri ulusal ve uluslararası başarılar dikkat çekmekte. Son bir yılda belgesel, kurmaca ve deneysel gibi kısa filmin farklı üsluplarında yapıtlar ortaya koyan öğrencilerimiz, toplam 34 festivalde yer alarak üniversitemizi temsil ettiler.

Fakültemiz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Turap Başel’in mezunlarımızdan Ahtam İbragimov ile birlikte yönettiği, Afgan mültecilerin yaşam mücadelesinin anlatıldığı belgesel “Başka Sınırlar”, aralarında Paris Clermont Ferrand ve Cefalu gibi dünyanın önde gelen festivallerinin de bulunduğu 13 gösterim ve finalistlik elde etti.

2018 eğitim-öğretim yılı Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarımızdan Volkan Bağırgan’ın, bitirme projesi olarak yazıp yönettiği, toplumcu belgesel “İnsanı Eskiten Zaman”, New York World Film Fair ve 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başta olmak üzere toplam 9 festivalde yer alırken, film, “Başka Sınırlar” ile birlikte, fakültemizden katılıp Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin resmi seçkisine dâhil olmayı hak kazanan ilk yapıt olma başarısını gösterdi.

2019 eğitim-öğretim yılı Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarımızdan Orçun Üzüm’ün eğitiminin 2. yılında yazıp yönettiği, psikolojik drama “Korkuyu Beklerken” başta Lagos Inshort Film Festival olmak üzere 4 festivalde izleyiciyle buluşurken, eğitiminin 3. yılında yönettiği “Güdümlü” ile 4. Golden Pumpkin Film Festival’da finale kalarak önemli bir başarı elde etti.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Onur Ulucanlı’nın önceki yıl yönettiği kurmaca film “Kaynama Noktası” Miami Independent Film Festival ile birlikte 4 uluslararası gösterim gerçekleştirirken, 2019 Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarımızdan Burhan Tekçe’nin deneysel filmi “Arkhe” ile fakültemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2019 mezunlarımızdan Tan Yavuz’un yazıp yönettiği toplumcu dram “Güneşin Öteki Yüzü” İngiltere merkezli Lift Off Sessions aylık programının yanı sıra ilk filmini çeken yönetmenlere özel First Time Filmmakers seçkisinde yer alma hakkı kazandı.

Üniversitemiz adına asıl büyük başarı ise Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencisi Emil Ali’nin yönettiği ve kamera arkası ekibinde fakültemizden pek çok öğrencinin de yer aldığı sıra dışı belgesel “Adam” ile geldi. Toplam 19 gösterim ve aralarında 9. Start International Short Film Festival ve 13. JCI İstanbul Crossroads Kısa Film Yarışması’nın da bulunduğu, ulusal ve uluslararası tam 7 ödül kazanan film, Kamera Arkası verilerine göre yılı en önemli belgeselleri arasında gösterildi.

Radyo ve Televizyon Programcılığı akademisyenlerini ve öğrencilerini büyük başarılarından ötürü bir kez daha kutlarken fakülte öğrencilerimizin yaşattıkları bu sanatsal başarıdan ötürü, daha da büyük başarılara yol almaları temennisiyle tebrik ediyoruz.

Filmlerin ve festivallerin tam listesi için;

festivallistesi.pdf

24 Haziran 2019