Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nun, 12-13-14 Aralıkta düzenlediği 3. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu.

12 Aralıkta gerçekleşen açılışı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik’in yaptığı festivalde, tiyatro/sinema sanatçısı Tamer Levent, eleştirmen Banu Bozdemir, akademisyen Dilek Tunalı, kısa film yönetmeni/fotoğraf sanatçısı Gökçe Pehlivanoğlu ve görüntü yönetmeni/yönetmen Ufuk Aksoy yer aldığı seçici kurul; belgesel dalında Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun yönettiği “Dağların Oğlu”, deneysel dalında Volkan Güney Eker’in yönettiği “Kemik”, kurmaca dalında Süleyman Demirel’in yönettiği “Asfalt”, oyuncu dalında ise Salih Toprak’ın yönettiği “Hayatı Beş Geçe”deki sahnelemesiyle Göktay Tosun Kanatlı Denizatı Ödülü’ne layık gördü.

Kapanış törenine katılan İletişim Fakültesi dekanı, Prof. Dr. Rainer Maria Czichon, konuşmasında festivali, festival ekibini ve finalist yarışmacıları kutlarken, sinema sanatının önemini, yarattığı soyutlama gücüyle bireyin hayal gücünü bulunduğu zaman-mekânın ötesine taşıdığını, kendi hayatından deneyimleri de örnekleyerek vurguladı. Festival başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin ve festival yönetmeni Arş. Gör. Onur Keşaplı ise, yaptıkları konuşmalarda ekibi ve kısa film sanatçılarını kutlarken, festivalin yalnızca Uşak Üniversitesi ve İletişim Fakültesi için değil, tüm kent ve Türkiye için de önem arz ettiğini belirterek şartnamede yer alan amaçların, üçüncüsü düzenlenen festivalde nasıl karşılık bulduğunu açıkladı. Ayrıca Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin çektikleri sekiz kısa filmin özel bir gösterim ve jüri üyelerinin görüşleri eşliğinde izleyiciyle buluşmasının, fakültenin 2013 yılından bu yana verdiği eğitimin ilk somut karşılıkları olarak büyük değer taşıdığı belirtildi.

Konuşmalar ve İletişim Topluluğu Sinema/Festival birimi öğrencilerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından gerçekleşen ödül töreninde En İyi Oyuncu ödülünü fakültemiz dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Önder Deniz ve festival yönetmeni Onur Keşaplı taktim etti. En İyi Belgesel dalındaki ödül fakültemiz Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Deniz ve jüri üyesi yönetmen Ufuk Aksoy tarafından verildi. En İyi Deneysel dalında kanana ödülünü festival başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin ve jüri üyesi eleştirmen Banu Bozdemir verdi. Son olarak kurmaca dalında Kanatlı Denizatı Ödülü’nün kazanına ödülünü jüri üyesi akademisyen Yrd. Doç. Dr. Dilek Tunalı ve fakültemiz dekanı Prof. Dr. Rainer Maria Czichon taktim etti.

Üç gün süren festival, pek çok filmin ilk gösterimine ev sahipliği yaparken ikisi uzun metraj olmak üzere toplam kırk bir film izleyiciyle buluştu. Gösterimlere ek olarak gerçekleşen yedi etkinlik sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği atölyesi, masaldan sinemaya anlatının kültürel kökenlerine uzanan masterclass, Tunç Boran’ın filmi “İstiklal Yolu”nun ilk gösterimi vesilesiyle belgesel sinema üzerine söyleşi, Ufuk Aksoy’un minimalist yapıtı Devremülk’ün gösterimi ve çözümlemesi ile sinema yazarlığı hakkında söyleşi, festivali katmanlı bir yapıya kavuşturdu. Ek olarak düzenlenen kısa filmciler forumunda finalist filmlerin yönetmenleri ve ön jüri üyeleri, Türkiye’de kısa filmin ve kısa film sanatçılarının sorunları ile taleplerine yönelik başlıkları tartışmaya açtı. Etkileşimli geçen forumda ortaya atılan öneriler, eleştiriler ve yöntemlere dair sonuç bildirgesinin önümüzdeki ay kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırıldı.

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu, ilerleyen aylarda 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin çalışmalarına başlayacağını, dördüncü festivalin 2017 Aralık ayında gerçekleşeceğini, festivalin beşincisinin ise uluslararası bir nitelik kazanacağını duyurdu.

17 Aralık 2016