Ünlü Oyuncu Cansu Fırıncı, Fakültemiz Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

"Urfalıyam Ezelden" dizisiyle tanınan ve "Kemalim Yapmaz" repliğiyle herkesin diline dolanan Kırgın Çiçekler'in Kemal'i ünlü oyuncu Cansu Fırıncı, Uşak Üniversitesi Sinema Salonu'nda oyunculuk, dizi ve sinema sektörü üstüne bir söyleşi gerçekleştirdi.

İletişim Topluluğu'nca düzenlenen 2. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali jüri üyelerinden olan Fırıncı, konuşmasına dizi setinin uzamasından dolayı festivale katılamadığını dile getirip öğrencilerden özür dileyerek başladı. Bir sezondur Kırgın Çiçekler'de rol aldığını final yapacak mı sorularına Haziran ayında sezon finali yapacağını dile getiren Fırıncı, aynı zamanda oynadığı Kemal karakteri hakkında ise halkın Kemal'e inanıp ayrıca onu sevmesini rolünü iyi yaptığına bağlayıp, profesyonel bir iş yaptığından dolayı rolünden utanmadığını sözlerine ekledi. Sinema sektörü için ise Türkiye'de ticari amaçlı filmlerin çekildiğini sanat filmi çekmenin zor olduğunu kendisinin bağımsız sinemacı olduğu ve bu alanda çekmiş olduğu filmlerin yer aldığını söyledi.
Son olarak Radyo TV ve Sinema bölümü öğrencilerine ve kariyerine sinema sektöründe devam etmek isteyen kişilere ise sektöre dair görülen derslerin genelde teorik olduğunu pratikte gerçekleşmediğini ve bu durumun setteki durumla bir ilgisi olmadığını dile getirip teoriği öğrenirken aynı zamanda setlere gidip işi mutfağında öğrenin nasihatını vermeyi ihmal etmedi.

01 Haziran 2016