Uşak Üniversitesi Medya Atölyesi Topluluğu tarafından Yeni Medya ve Fotoğrafçılık etkinliği düzenlendi.12 Mayıs 2016 saat 11:00 da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin konukları Kürator Hüseyin YILMAZ ve Fotoğrafçı Hasan Kasapoğlu oldu.

Söyleşi tarzında olan etkinlikte konuklar İletişim Fakültesi öğrencilerine analog dönem ve dijital dönem fotoğrafçılığından bahsettiler, ünlü fotoğrafçıların yaşamlarından örnekle dijital fotoğrafçılığın olumlu ve olumsuz yanlarını anlattılar. Diğer bir konu ise fotoğrafta manipülasyon oldu, özellikle haber fotoğrafçılığında fotoğraf üzerinde oynama yapılmaması , orijinal korunmasının önemli olduğuna vurgu yapan Yılmaz ve Kasapoğlu ilgili öğrencilere konuyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Katılımın yoğun olduğu etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Şahinler ve İletişim Fakültesi akademisyenlerde katılım gösterdi.

14 Mayıs 2016