Ülkemizde bilgisayarın verimli kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla F-Klavye Afyonkarahisar Platformu, Afyon Eğitim Vakfı ve F-Klavye Uçan Parmaklar Derneği tarafından bir panel düzenlendi.

Birleşmiş Milletler’e bağlı INTERSTENO Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilciliği’nin koordinatörlüğünde düzenlenen panele, Fakültemiz Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Paneldeki konuşmasında F-klavyenin tarihi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nakilcioğlu ulusal ve uluslararası bilgisayar klavye yarışmalarında Afyonkarahisar’ın Türkiye ve dünya birincisi olduğunu vurguladı. Nakilcioğlu, “Klavye yarışmalarında Afyonkarahisar’ın yeri nedir diye sormaya gerek yok. Afyonkarahisar’ın yeri Türkiye ve dünya klavye yarışmalarında daima birinci sıradadır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İstatistikler de açıkça bunu gösteriyor.” dedi.
Türkiye’deki F Klavye kullanımı konusunda öneriler sunan Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (İNTERSTENO) Türk Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse de “10 parmakla yazmak çok faydalıdır. Her yaş grubunda klavyenin 10 parmakla kullanılması ve ilköğretimde öğrencilerin okumayı öğrenir öğrenmez, F-klavyeyi kullanmaya başlaması gerekiyor. Bizim de katkılarımızla klavye kullanımında eğitim yaşı 11’e çekildi.” diye konuştu.
Paneldeki konuşmaların ardından dünya şampiyonları Efe Abdullah Taner, Onur Demirbaş ve Nisan Maya Tunçoğlu F-klavye ile hızlı yazma gösterisi yaptı.

22 Kasım 2019