Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağlı İletişim Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu “İletişimde Reklam Arası” adlı reklam günleri etkinliği, 13 – 14 Mayıs 2015 tarihleri arasında Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşecek.

İki gün sürecek olan ve reklam alanında uzman birçok ismi konuk edecek etkinlikte; Gazi Üniversitesi Öğr. Gör. Barbaros Gürçay, Düzce Üniversitesi Öğr. Gör. Nurgül Soydaş,  Ankara Life Genel Yayın Yönetmeni Sertaç Kantarcı, Program Sunucusu Hakkı Demirbaş ve Parnasus Ajans Art Direktörü Hakan Yıldırım konuşmacı olarak yer alacak. Başta iletişim fakültesi öğrencileri olmak üzere ve tüm üniversite öğrencilerine reklam sahasının renkli ve eğlenceli yanlarını göstererek, reklamcılık hakkında bilgiler sunmayı hedefleyen İletişimde Reklam Arası etkinliğinin açılışı ise 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’da yapılacak.

İki gün boyunca söyleşi, panel ve atölyelerle zengin bir içerik sunan etkinlikte ayrıca 1967’den 2007’e reklam görsellerini içeren bir sergi, M. Kemal Paşa Amfisi fuayesinde izleyiciyle buluşacak. Etkinliğin yarışma bölümünde ise Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin katılabileceği, yaratıcılık kabiliyetlerinin geliştirilebilmesi adına bir afiş yarışması düzenlenecek. Önümüzdeki yılın reklam günlerinin temasının da belirleneceği yarışmayı kazanan öğrenci, etkinliğin kapanış töreninde ödüllendirilecek.

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu, Reklam Günleri etkinliğini gelenekselleştirerek her yıl yapmayı planlıyor.

"İletişimde Reklam Arası" ve afiş yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiler şu şekilde;

1 – KONU VE AMAÇ

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine ve kampüsteki bütün öğrencilere reklam sahasının renkli ve eğlenceli yanlarını göstermek, reklamcılık hakkında bilgiler sunmak ve her yıl İletişim Fakültesi, İletişim Topluluğu olarak bu etkinliğimizi gelenekselleştirmektir.

2 – AFİŞ YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

* Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olmak.

* Katılımcıların 2016 yılında gerçekleşecek olan 2. İletişimde Reklam Arası Etkinliği için seçecekleri bir tema kapsamında afiş tasarlamaları beklenmektedir. Hazırlanacak afiş, konu ve teması ile “ teknik-kompozisyon ve anlatım” açısından bir bütünlük sağlamalıdır.

* Son başvuru tarihine kadar öğrenciler yarışmaya katılabilir.

* Afişin yarışma tarihi içerisinde yapılması zorunludur.

* Yarışmaya gönderilecek afişlerin daha önce herhangi bir yarışmada yayınlanmamış ve derece almamış olması gerekmektedir.

* Her katılımcı en fazla (  1  ) adet afiş ile yarışmaya katılabilir.

* Yarışmaya eser gönderenler; eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Aksi halde UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ve İLETİŞİM TOPLULUĞU herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

3 - ESERLERİN GÖNDERİLMESİ VE İADESİ

* Afişler internet ortamından bizim belirlediğimiz bağlantıya yollanacaktır. (iletisimtoplulugu@usak.edu.tr)

* Eserler katılımcılara iade edilmeyecektir.

* Açılmayan ya da okunmayan afişlerden Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Topluluğu sorumlu değildir. Bu durumda katılımcı yarışma dışı kalacaktır.

4- KULLANIM HAKLARI

* Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Topluluğu ödül almış olan bu eseri kurum basılı ve görsel yayınlarında, web sitesinde duyuru ve tanıtım amaçlı olarak eser sahibinin adını belirterek kullanabilecektir.

Yarışmayı kazanan afiş, konsept temasıyla birlikte 2016 yılı içerisinde yapılacak olan Reklam Günleri’nde kullanılacaktır.

5-  AFİŞ YARIŞMASI TAKVİMİ

Yarışma Başlangıç Tarihi: 28.04.2015

Son Başvuru Tarihi: 13.05.2015

Seçici Kurul Toplantısı: 13.05.2015 - 14.05.2015

Ödül Töreni: 14.05.2015

6- SEÇİCİ KURUL

Doç. Dr. Vesile ÇAKIR

Yrd. Doç. Dr.Önder DENİZ

Dr. Bahar DİNÇAKMAN

* Jürinin ödül vermeme hakkı vardır.

7-ÖDÜL

250 TL

8- DÜZENLEME KOMİTESİ

Suna ÇETİN (Genel Koordinatör)

Nadriye ÇALIŞKAN (Genel Koordinatör)

Sümeyye KARA (İçerik Koordinatörü)

Seda ŞAHİN (İçerik Koordinatörü)

Andaç KAYADELEN

Hakan DEVELİ

Tan YAVUZ

Esra ERKURT

Seyhan TOK

9- ETKİNLİK DANIŞMANLARI

Doç. Dr. Murat SEZGİN

Arş. Gör. Onur KEŞAPLI

“İletişimde Reklam Arası” Etkinliği ve Afiş Tasarım Yarışması Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Topluluğu tarafından düzenlenmektedir.

E-Posta:iletisimtoplulugu@usak.edu.tr

UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKLAM GÜNLERİ

“İLETİŞİMDE REKLAM ARASI” PROGRAMI

13 MAYIS 2015

11.00-12.00 Açılış ve Sergi

12.15-13.15 Reklamın Tarihçesi ve Basın Reklamları ( Barbaros GÜRÇAY)

13.15-14.15 Ara

14.15-15.15 Yaratıcılık, Sübliminal ve Reklam ( Nurgül SOYDAŞ)

15.30-16.30 Medya Reklamcılığı ( Sertaç KANTARCI- Hakkı DEMİRBAŞ)

14 MAYIS 2015

11.00-12.00 Ajans Kafası, Reklamın Oluşumu (Hakan YILDIRIM)

12.00-13.00 Ödül Töreni ve Kapanış

*** Ara ***

13.00-15.00 Fikirden Tasarıma Reklam Süreci Atölyesi(Hakan YILDIRIM)

13.00-15.00 Reklam Metin Yazarlığı Atölyesi* (Barbaros GÜRÇAY)

*Atölyeler 25'er kişi ile sınırlıdır. Kayıtlar 11 Mayıs 2015 tarihinde İletişim Fakültesi 2. kat 204 numaralı odada, saat 14.30’da gerçekleşecektir.

KONUKLAR

Barbaros GÜRÇAY (Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi)

Sertaç KANTARCI (Ankara Life Genel Yayın Yönetmeni)

Hakkı DEMİRBAŞ (Program Sunucusu)