Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin'in başkanlığı, fakültemiz araştırma görevlisi Dr. Onur Keşaplı'nın yönetiminde, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu'nca düzenlenen Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, bir kez daha Türkiye'nin en büyük üniversite festivali olma onuruna erişti. Danışma kurulunda dekanımız Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ'un yer aldığı festival, böylelikle bir önceki yıl göstermiş olduğu başarıyı yineledi.

Serdar Gürcan ve Alaz Deniz Çölaşan editörlüğünde hazırlanan, ülkemizin en kapsamlı ve köklü sinema platformu Kamera Arkası’nın kurucusu Hayri Çölaşan’ın kaleme aldığı, 2018-2019 Yılı Festival Değerlendirmesi çalışmasında, 6. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali bir kez daha Türkiye’nin en büyük üniversite festivali oldu. Değerlendirme kıstasları bakımından üniversite dışı festivallerle de yarışacak ölçekte bir etkinlik halini alan ve gösterime giren filmlerine tamamına telif ödeme gibi ilklere imza atan festivalin, bu yıl tarihte ilk defa Ara Seçici Kurul oluşturmasının önemi, Kamera Arkası'nca da vurgulandı. Bu yıl ayrıca üniversitemiz bünyesinde eğitim görmüş öğrencilerin toplam yedi ödül aldığı bilgisi de raporda yer alıyor.

17 Ocak 2020