Fakültemize bağlı İletişim Topluluğu'nun düzenlediği "Öğrenci Gözüyle Uşak'ta Yaşam" konulu Fotoğraf Yarışması başladı. Son katılım tarihinin 15 Mayıs olarak belirlendiği yarışmada dereceye girenler üniversitemizin bahar şenliğinde gerçekleşecek ödül töreniyle ilan edilecek. Finalist eserlerin şenlikler boyunca sergileneceği yarışmada birincilik ödülü 500 TL, ikincilik ödülü 300 TL, üçüncülük ödülü ise 200 TL olarak belirlendi. Eserlerin iletisimtoplulugu@usak.edu.tr adresine gönderileceği yarışmanın katılım koşulları ve ayrıntılı bilgisi şartnamede yer alıyor.

ŞARTNAME

1  – KONU VE AMAÇ

Öğrenci Gözüyle Uşak’ta Yaşam” olarak belirlenen yarışmanın amacı amatör ve profesyonel olanfotoğrafçıları kendi objektiflerinden hayata ve dünyaya bakışlarını yansıtan eserlerini toplumla paylaşmaya aracıolmak, onların motive olmasına katkıda bulunmaktır.

Yarışmacıların eserleri jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma, UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ veİLETİŞİM TOPLULUĞU tarafından fotoğrafa ve fotoğrafı çeken kişiye saygı bağlamında düzenlenmektedir.

2  – KATILIM ŞARTLARI

*Uşak Üniversitesi öğrencisi olmak.

*Son başvuru tarihine kadar öğrenciler yarışmaya katılabilir.

*Fotoğrafların yarışma tarihi içerisinde çekilmesi zorunludur.

*Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların daha önce herhangi bir yarışmada yayınlanmamış ve derece almamış olması gerekmektedir.

*Yarışmaya eser gönderenler; eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Aksi halde UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ve İLETİŞİM TOPLULUĞU herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

*Katılımcı fotoğrafta ya da fotoğrafların da her türlü çekim tekniğini kullanmakta ve özgün anlatımda serbesttir.

*Fotoğraflar üzerinde photoshop veya herhangi bir düzenleme yapılamaz.

*Fotoğraflar  “ teknik-kompozisyon ve anlatım” açısından bir bütünlük sağlamalıdır.

*Çekilen fotoğraflar JPEG formatında olmalıdır.

*Her katılımcı en fazla (  3  ) adet eserle yarışmaya katılabilir.

3 - ESERLERİN GÖNDERİLMESİ VE İADESİ

*Fotoğraflar dijital ortamdan bizim belirlediğimiz adrese yollanacaktır. (iletisimtoplulugu@usak.edu.tr)

Eserler katılımcılara iade edilmeyecektir.

*Açılmayan ya da okunmayan fotoğraf kayıtlarından Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Topluluğu sorumludeğildir. Bu durumda katılımcı yarışma dışı kalacaktır.

*Gönderilecek olan fotoğraflar 300 DPI çözünürlüğe sahip olmalıdır.

4- KULLANIM HAKLARI

*Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Topluluğu ödül almış olan bu eserleri,kurum basılı ve görselyayınlarında, web sitesinde duyuru ve tanıtım amaçlı olarak eser sahibinin adını belirterek kullanabilecektir.

*Katılımcı, dereceye giren fotoğraflarının Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişim Topluluğu yayınlarındaisminin kullanılması şartıyla bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek FikirveSanat eserleri kanunu gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye girmeye hak kazanan eserinin işletme,temsilumuma iletim haklarının ve yayınlanma haklarının kullanımı için Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İletişimTopluluğu’na izin verdiğini kabul eder.

*Bu şekilde kullanılan eserler için eser sahibi önceden verdiği izni kesinlikle geri alamayacağını ve eserinbelirtilen şekillerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır.

*Gönderilecek olan fotoğrafların yayınlanması halinde herhangi bir ücret talep

edilmeyecektir.

*Ödül alan fotoğraflar sergilenecektir.

5- YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Başlangıç Tarihi:15.03.2015

Son Başvuru Tarihi:15.05.2015

Seçici Kurul Toplantısı:16.05.2015 - 20.05.2015

Sonuçların açıklanması ve ödül töreni tarihleri üniversitemizin bahar şenlikleri takvimine göre belirlenecektir.

6- SEÇİCİ KURUL

*Doç. Dr. Murat SEZGİN

*Yrd. Doç. Dr. Meral ÖZÇINAR EŞLİ

*Yrd. Doç. Dr. Yasemin KILINÇARSLAN