Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığında, fakültemiz araştırma görevlisi Dr. Onur Keşaplı’nın yönetiminde, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nca düzenlenen, danışma kurulunda fakültemiz dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile fakültemiz Yeni Medya Bölümü Başkanı, Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ’un yer aldığı Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Top Shorts International Film Festival tarafından ödüle layık görüldü.

Yüzden fazla sektör profesyonelinin yer aldığı jürisiyle dikkat çeken Top Shorts, Ocak ayı boyunca Türkiye ve dünyadan ödüllü filmleri izleyiciyle buluşturmasının ardından 29 Ocak’ta düzenlenen ödül ve kapanış töreniyle noktalandı. Törende, geçtiğimiz yıl Kısa Film Yönetmenleri Derneği’nce Altın Festival unvanına hak kazanan festivallere, Türkiye’de kısa filmin gelişimi için gösterdikleri katkı nedeniyle ödüller verilirken Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin, festival kıstaslarında yer alan on maddenin tamamını karşılayan tek festival olmayı sürdürdüğü vurgulandı. Festivalimiz adına ödülü, aynı zamanda fakültemiz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan ve öğrenciliği süresince festival ekibinde yönetmen yardımcısı olarak görev yapan Burak Pektaş aldı. Pektaş konuşmasında Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali sayesinde kurduğu bağlantılar neticesinde pek çok staj ve iş imkânına henüz mezun olmadan kavuştuğunu belirtirken, şuan kendisi gibi festivalde çalışmış pek çok mezunun alanında çalışma fırsatı yakaladığını söyledi. Pektaş ödülü başta Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu olmak üzere festival yönetimi ve ekibi adına teslim aldığını ifade etti.

14 Şubat 2020