Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Meral Özçınar, TRT Radyo 1 kanalında yayınlanan “Gecenin İçinden” programına konuk olacak.

AB Projesi ACT-ABLE Projesi hakkında bilgi verecek olan Doç.Dr. Özçınar, “ABLE Erasmus + KA2 Projesi” kapsamında kabul edilen projenin çalışmalarına başladıklarını ve zihinsel yetersizliği bulunan bireylerle her hafta buluştuklarını dile getirdi.

Doç.Dr. Özçınar, “Zihinsel yetersizlik yaşayan bireylerin topluma uyumunu kolaylaştırmak ve gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ortaklarımız İtalya ve İspanya ile iletişimimizi sürdürüyoruz. 2022 yılına kadar devam edecek projemiz 100 puan üzerinden 98 puan ile en yüksek puanı alan proje olmuştur. Projemizin gereklerini yerine getirmek için heyecanla çalışıyoruz. Daha önce başarıyla gerçekleşmiş ve tamamlanmış olan INORCHESTRA projemiz bize çok büyük katkılar sağladı. Zihinsel yetersizlik yaşayan bireyler konusunda bilgi sahibi olduk ve onları yakından tanıma imkânı yakaladık. Bu projede de Down sendromu otizm ve öğrenme güçlüğü çeken gruplarla çalışmayı hedefliyoruz. Sanatın iyileştirici gücünü kullanarak toplumda iyi uyum sağlayamamış grupların topluma dâhil edilmesini istiyoruz. Çünkü onların yaşamsal kazanımlarının temelini eğitim oluşturmaktadır. Bu nedenle projemiz ile tiyatro ve sanatın diğer alanlarını kullanarak öğrenmeyi tüm hayata yaymayı planlıyoruz. Bu yönüyle projenin manevi boyutu bizim için çok daha önemli ve değerlidir. Söz konusu grup ile çalışırken aslında kendimizi de iyileştiriyor, yaptığımız işten keyif alıyoruz.” dedi.

05 Nisan 2021