Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tüba Karahisar tarafından TÜBİTAK Söyleşileri kapsamında Manisa, Uşak ve Denizli’de yaklaşık 200 ortaokul öğrencisine yönelik “Aşırı Bağlantılılık ve Gençler” konulu söyleşiler gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tüba Karahisar tarafından TÜBİTAK Söyleşileri kapsamında Manisa Ahmetli Barbaros Ortaokulu, Uşak Eşme Yeleğen Ortaokulu ve Denizli Honaz Necati-Fikriye Dalaman Ortaokulu’nda “Aşırı Bağlantılılık ve Gençler” başlıklı söyleşiler düzenlendi.
Yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde dijital medya kullanım alışkanlıkları, sosyal medya bağımlılığı, ekran süresinin gençler üzerindeki etkileri ve çevrim içi iletişim süreçleri ele alındı. Söyleşilerde özellikle gençlerin dijital dünyayla kurduğu yoğun ilişkinin psikolojik, sosyal ve iletişimsel boyutları üzerinde duruldu.

Öğrencilerle interaktif biçimde yürütülen programlarda dijital farkındalık, bilinçli medya kullanımı ve dijital denge konularına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Etkinlik süresince öğrencilerin yönelttiği sorular üzerinden sosyal medya kullanım pratikleri, dijital dikkat dağınıklığı ve çevrim içi iletişimin gündelik yaşam üzerindeki etkileri tartışıldı.
Doç. Dr. Tüba Karahisar, dijital teknolojilerin gençlerin yaşamında giderek daha belirleyici hale geldiğini belirterek, özellikle erken yaşlarda dijital medya okuryazarlığı konusunda farkındalık oluşturmanın önem taşıdığını ifade etti.
