T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle,  4-12 Aralık tarihlerinde, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın onursal başkanlığında Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nca, hem fiziksel hem de www.usakfilmfest.com adresinde çevrimiçi düzenlenecek olan 8. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin finalistleri, Ana Jürisi ve açılış programı belli oldu.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığı ve Dr. Onur Keşaplı’nın yönetiminde 4 Aralık Cumartesi akşamı saat 21.00’da başlayacak festivalin açılışında, görsel ve işitsel performanslarıyla deneysel yapıtlara imza atan sanatçı Kerem Altaylar’ın konserinin ardından, Elvira Lind’in yönettiği, başrolünde dünyaca ünlü oyuncu Oscar Isaac’in yer aldığı “The Letter Room” sinemaseverlerle buluşacak. Açılış etkinlikleri arasında, illüstrasyon ve video sanatçısı Gizem Güvendağ’ın e-sergisinin de bulunduğu Uşak Kısa Film Festivali, 12 Aralık Pazar gecesine dek 31 ülkeden 26’sı özel gösterim olmak üzere toplam 119 filme ev sahipliği yapacak. 2’si Dünya, 19’u Asya 26’sı Türkiye, toplam 47 filmin prömiyerini yapacağı Uşak Film Festivali’nde yapıtların tamamı festival süresince ücretsiz olarak çevrimiçi izlenebilecek.

6 Aralık Pazartesi akşamı saat 18.00’da ise, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde resmi açılışını gerçekleştirecek festival, finalistlerden İlayda İşeri’nin yönettiği “Çeşme” ve Merve Bozcu’nun yönetimindeki “Plastik Rüya”nın gösterimlerinin ardından, geçtiğimiz yılın kazananları olup Akademi Ödülleri’nde Oscar’a aday gösterilen Da Yie ve Sticker filmleriyle devam edecek. Açılış programında son olarak Uşak Kent Orkestrası’nın konseri sanatseverlerle buluşacak.

Üçlü jüri kademesi, gösterime giren filmlerin tamamına telif ödemesi, sinemanın tüm bileşenlerine yönelik ödüllendirmelere gitmesi ve oyuncu dallarında cinsiyet ayrımı kaldırmasıyla Türkiye ve dünyada kimi ilklere imza atan festival, Uluslararası Kısa Film, Ulusal Kısa Film ve Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmalarında toplam 24 dalda takdim edilen Kanatlı Denizatı Ödülleri ile Uşak’ta bulunan Karun Hazinesi’nin biricik parçası “Kanatlı Denizatı Broşu”nu onurlandırıyor. Birbirinden iddialı filmlerin yarışacağı festivalin bu yılki Ana Jürisinde kısa ve uzun metraj filmleriyle uluslararası başarılara imza atmış yönetmenler Andrea Corsini, Alexandre Dostie, Emilie Mannering, Anthony Nti, Barış Sarhan, Gregorio Franchetti, Thanasis Neofotistos ile birlikte Türk sinema tarihinin en görkemli yapıtlarının mimarlarından yapımcı Zeynep Atakan ve müzisyenliğini oyunculuk ve yönetmenlikle harmanlayan sanatçı Gloria de Oliveira yer alıyor.

Danışma kurulunda Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ'un yer aldığı festivali fiziksel etkinliklerin Uşak’ta başlayıp İstanbul’da devam edecek ve kapanış & ödül töreni 12 Aralık akşamı 21.00’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Kurgu, senaryo, makyaj, yönetmenlik atölyelerinin; yapımcılık, oyunculuk ve film eleştirisi konulu ustalık dersleriyle destekleneceği, “Activist Filmmaking” ve benzeri özgün sunumlara ev sahipliği yapacak Uşak Kısa Film Festivali’nin programı, finalistleri ve özel gösterimleri hakkında ayrıntılı bilgiye www.usakfilmfest.com ve festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşmak mümkün.

02 Aralık 2021