Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile öğrencilere drone İHA-1 eğitimi verilmektedir.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat M. Öntuğ, İletişim Fakültesi öğrencilerinin iletişim teknolojilerini yakından takip etmeleri ve bu tür teknolojilerinin kullanımını bilmeleri gerektiğini vurgulayarak, “İletişim teknolojileri hızla gelişmektedir. Bu alandaki gelişmeleri öğrencilerimizin bilmeleri ve bu donanımlara sahip olmaları gerekir. Drone cihazları artık her alanda kullanılır hale geldi. Özellikle tanıtım filmleri, reklamlarda aktif olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla bu eğitimleri öğrencilerimizin almaları zorunluluk haline gelmiştir. Fakülte olarak Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile öğrencilerimize bu eğitimleri alma imkânı sağlıyoruz. Öğrencilerimizin daha donanımlı, alanında yetkin olarak yetişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Drone eğitimlerini veren Öğretim Görevlisi Ali Mutlu, “Çağımızın iletişim çağı olduğunu belirterek, “Çekim teknolojilerinin her geçen gün geliştiği günümüzde dronelar sadece çekimlerde değil, birçok alanda kullanılmaya başlamıştır. Biz de Uşak Sürekli Eğitim Merkezi ve İletişim Fakültesi işbirliğinde öğrencilerimizin gelecekteki ihtiyaçlarını bugünden öngörerek kar amacı gütmeksizin öğrencilerimize bu eğitim hizmetini sunduk. İletişim Fakültesi öğrencilerimizin yoğun katılımı ile hem teorik hem de uygulama eğitimlerini verdik. Gelen yoğun talep doğrultusunda önümüzdeki dönemde de drone eğitimlerimiz devam edecek”  diye konuştu.

Kurs sonunda toplam 60 öğrenciye sertifikaları verilecek.

31 Ocak 2022