İletişim Fakültesi’nin AB Projesi

"Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü"’nde Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından “Dünya Down Sendromu Farkındalık” günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, otizm ve down sendromlu gençlerle projeler yürüten İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Özçınar ile “Sosyal ve Kültürel Hayatta Down Sendromlu Bireyler” adlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat M. Öntuğ, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Özlem Duğan, Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter ve Yardımcısı Resmiye Nalan Ayvazoğlu, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter’in moderatörlük yaptığı söyleşide, Doç. Dr. Özçınar down sendromlu bireylerle yürüttüğü "InOrchestra" ve ‘‘Act Able’’ adlı uluslararası projeler hakkında bilgi verdi. Özçınar, yürüttükleri projeler sayesinde down sendromlu bireylerin göstermiş olduğu zihinsel gelişmeleri paylaştı.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin sosyal sorumluluk çalışmalarında çok başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu belirterek, “AB Projesi arasında yer alan Act-Able Turkey Projesi ile otizm ve down sendromlu gençlerin sosyal hayattaki uyumuna destek olunmaktadır. Bu projeden dolayı Doç.Dr. Meral Özçınar hocamızı tebrik ederim.” Dedi. Prof.Dr. Öntuğ, etkinliğe sağlamış oldukları katkılardan dolayı Doç. Dr. Meral Özçınar’a ile Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter’e teşekkür plaketi takdim etti.

28 Mart 2022