Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının son etkinliğinde, Ankara Çağdaş Drama Derneği yaratıcı drama lideri Belkıs Işıkyürek yürütücülüğünde, İletişim Fakültesi Film Uygulama Atölyesi’nde “Etkili İletişim ve Yaratıcı Drama Atölyesi” düzenledi.

Aynı zamanda fakültemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olan Işıkyürek, sınırlı sayıda katılımcıya açık bu etkinlikte, bilginin eyleme dönüşmesi ve yaşayarak öğrenme sürecinde en etkili yöntemlerden biri olan yaratıcı drama tekniğiyle bu atölyede etkili iletişimin farkındalığının kazandırılmasını amaçlamıştır.

Katılımcılar atölyenin hazırlık/ısınma aşamasında çeşitli oyunlar oynayarak etkili iletişimin önündeki engellerin farkına vardılar. Canlandırma aşamasında katılımcılar rol oynama ve doğaçlama teknikleri ile günlük hayatlarında iletişim üzerine yaşadıkları sorunları çözümlediler. Son olarak değerlenme aşamasında ise atölyenin tüm kademelerini kendi bakış açıları ile anlatan katılımcılar öğretici olduğu kadar keyifli geçen bu sürecin parçası oldular.

25 Haziran 2022