Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu ile oyunculuk üzerine söyleşi ve atölye gerçekleştirildi.

8-9 Mayıs'ta yapılan bu etkinliğin ilk gününde oyunculuk atölyesi ile etkinlik başladı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi ile oyunculuk eğitiminin ilk adımının bireyin kendi sınırlarını ve vücudunu tanıması ile başladığı vurgusu yapıldı.

İlk günü ses eğitimi ile kapatılan atölyenin ikinci gününde de aynı öğrencilerle yoga eğitimi ardından gruplar halinde oyunculuk atölyesi devam etti.

Ardından Uşak Üniversitesi Sinema Salonunda üniversite öğrencilerinin katılımıyla oyunculuk üzerine ve sektör üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Özgeçmiş

1994 yılında İstanbul'da doğdu. 2012 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümüne girdi. Bu sürede Teatro Astragali ve Aleksandra Kazazou'nun atölyelerine katıldı. 2016 yılında Hindistan Kolkata'da Selçuk Göldere'ye asistanlık yaptı ve konservatuvardan yüksek şeref mezunu oldu. 2016 yılının sonunda Kanal D' de Adı Efsane adlı projede yer aldı. Yine aynı yıl Grotowski Enstitüsünün atölyesine katıldı. Bu atölyenin ardından Aleksandra Kazazou, Karol Jarek, Kerem Karaboğa ve Salih Usta ile Teatr Andra ekibini kurdu ve ekibin Troas adlı oyununda oynadı. 2017 yılında Troas oyunu ile 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödüllerinde "Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı" seçildi. Şu anda hem Atina'da hem de Istanbul'da sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

22 Mayıs 2018