Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nca bu yıl dördüncü kez düzenlenen, “iletişim” temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması, foto-öykü atölyesi, arkeoloji fotoğrafçılığı semineri ve finalist fotoğrafların sergisiyle butik bir festival hüviyetine kavuştu. Sonrasında gerçekleşen ödül töreniyle ise kazanan yarışmacılar açıklandı.

Fotoğrafçı ve arkeolog Aykan Özener’in jüri başkanlığında ilerleyen etkinlikler ilk olarak Özener’in üç gün süreyle İletişim Fakültesi Haber Atölyesi’nde gerçekleştirdiği Foto-Öykü atölyesiyle başladı.

Ardından 15 Ekim tarihinde İletişim Topluluğu ve Arkeoloji Topluluğu’nun ortak etkinliğinde Özener’in yönettiği TRT belgeseli Salagassos’un gösterimi ve arkeolojik alan ve buluntuların fotoğraflanmasına dair seminer, yoğun katılımla gerçekleşti.

İletişim Topluluğu’nun yeni dönem başkanlık ve yönetim devir tesliminin ardından söz olan topluluk başkanı Sevde Karaman, önce dönem başkanı ve yönetime teşekkür ederek yıl boyunca gerçekleşecek etkinliklerden söz etti. Etkinlik İletişim Topluluğu’nun son iki dönem başkanları Nilüfer Tepe ve Sevde Karaman’ın, “iletişim” temalı 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın finalistlerini açıklamaları ve teşekkür belgelerini sunmalarıyla devam etti.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen törende söz olan topluluk danışmanı, fakültemiz araştırma görevlisi Onur Keşaplı ise yarışmanın sürecinden ve karar aşamasında seçici kurulun neleri gözettiğinden söz ettikten sonra ilerleyen yıllarda fotoğraf yarışması ve etkinliklerinde ne gibi değişikliklere gidileceğini aktardı. Keşaplı’nın seçici kurul üyeleri Aykan Özener, Doç. Dr. Murat Sezgin, Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Emre Vadi Balcı ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür belgelerini sunmasının ardından yarışmanın kazananları açıklandı.

Üçüncülük ödülünü Dr. Öğr. Üyesi Önder Deniz ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Yılmaz’dan alan Aslıhan Güneş kazandı.

İkincilik ödülünü Doç. Dr. Murat Sezgin ve Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk’ten alan Alper Ofli kazandı.

Birincilik ödülünü ise Prof. Dr. Rainer Maria Czichon ve Aykan Özener’den alan Ufuk Turpcan kazandı.

Törenin ardından Uşak Üniversitesi Sanat Galerisi’nde Finalist Fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

17 Ekim 2018