Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nun, Doç. Dr. Murat Sezgin başkanlığında ve Onur Keşaplı yönetiminde bu yıl ilk kez uluslararası olmak üzere 10-14 Aralık tarihlerinde beşinci kez düzenleyeceği Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nde 116 ülkeden 3300 film ile rekor kıran başvuru süreci sonrası gösterime girecek 100 film ve Kanatlı Denizatı Ödülleri için yarışacak filmler belli oldu.  Ayrıca festivalin, aralarında farklı başlıklarda ustalık dersleri, atölyeler, söyleşi ve seminerlerin de bulunduğu pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak ana seçici kurul üyeleri açıklandı. Tiyatro sanatçısı Bennu Yıldırımlar, ressam/akademisyen Evrim Özeskici, yönetmen Gökçen Usta, görsel efekt/post prodüksiyon süpervizörü Kerem Kurdoğlu, akademisyen Prof. Dr. Lale Kabadayı, sinema yazarı Murat Tolga Şen, yönetmen/senarist Salih Toprak, akademisyen Prof. Dr. Serdar Öztürk ile fotoğraf/video sanatçısı Tahir Ün’den oluşacak ana jüri, Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda beş, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda on bir, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda ise iki dalda Kanatlı Denizatı Ödülleri’ni kazanan sinemacıları belirleyecek.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nın En İyi Belgesel dalında yarışacak finalistler “Abla” belgeseliyle Kenan Diler, “Adam” belgeseliyle Emil Ali ve “Saksak” adlı belgeseliyle Turan Kubilay olarak açıklandı. Yarışmanın En İyi Kurmaca ödülü için yarışacak filmleri arasında ise Yavuz Gözeller’in yönettiği “Babil Piyangosu”, Cihan Tamtürk’ün yönettiği “Çarpıntı” ve Kaan Kurnaz’ın yönettiği “Feys: Başka Bir Dünya” yer alıyor.

Ulusal Kısa Film Yarışması kapsamında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Ses, En İyi Özel Efekt, En İyi Özgün Müzik, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında verilecek Kanatlı Denizatı Ödülleri için yarışacak filmler ise şu şekilde: Gökhan Kaya’nın yönettiği “Ah Bir Ataş Ver”, Ayşegül Okul’un yönettiği “Bendeki Sen”, Özgür Cem Aksoy’un yönettiği “Giderayak”, Sezen Kayhan’ın yönettiği “İmparatorlukta Zor Bir Gün”, Kerem Altın’ın yönettiği “Kapalı”, Batuhan Kurt’un yönettiği “Kurbağa Avcıları”, Numan Ayaz’ın yönettiği “Mavi Yarın”, Selim Şahintürk’ün yönettiği “Misafir”, Recep Bozgöz’ün yönettiği “Ronaldo”, Gökhan Bulut’un yönettiği “Soyut Oda”,  Tunahan Kurt’un yönettiği “Tahtakurusu” ve Alican Durbaş’ın yönettiği “Toprak”.

Festivalin uluslararası yarışmasında yarışacak filmler ise Mara Tamkovich yönetimindeki Polonya filmi “Córka” , Bernhard Wenger’in yönetimindeki Avusturya filmi “Excuse Me, I’m Looking For The Ping-Pong Room and My Girlfriend”, Bianca Caderas-Isabella Luu-Kerstin Zemp üçlüsünün yönettiği İsviçre animasyonu “Living Like Heta”, Arian Vazirdaftari yönetimindeki İran filmi “Mesle Bache Adam” ve Hanis Bagashov yönetimindeki Makedonya filmi “Mishko” olarak belirlendi.

Özel gösterimlerle birlikte yüzden fazla film gösterimi ve ondan fazla etkinliğe ev sahipliği yaparken sürpriz konukları da Uşak’ta ağırlamaya hazırlanan festivalin ayrıntılı programı ise şu şekilde;

10 Aralık 2018