Aday Öğrenci
1. Program Adı
Gazetecilik Bölümü
2. Program Türü
Lisans
3. Program Süresi
4 yıl (Azami 7 yıl)
4. Öğrenim Türü
Örgün öğrenim
5. Puan Türü
SÖZ
6. Öğrenim Dili
Türkçe
7. Kontenjan
70+2
8. Hazırlık Durumu
İsteğe bağlı
9. Staj Durumu
Müfredatta Staj dersi bulunmamaktadır
10. Taban Puanı
Normal Öğretim : 248,81992
11. En Düşük Başarı Sıralaması
Normal Öğretim : 216.657
12. Programa Kabul Koşulları
Bölümümüze yeni başlayacak öğrencilerin kayıt işlemi, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır. Kayıt yaptıracak şahısların Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen şartları sağlaması yeterlidir.
13. Programa Özel Koşullar
Programa ait özel koşul bulunmamaktadır
14. Burs Olanakları
Bölümümüzün burs olanakları yoktur.
15. Programa Özel Materyal Bilgileri
Yoktur.
16. Program Kazanımları
Bu program, gazetecilik mesleğinin önemini, kamuoyu oluşturmadaki işlevini bilen, meslek etiğine inanan, mesleğin gerektirdiği donanıma sahip, Türkiye'nin yanı sıra dünyayı da yakından izleyen, konulara geniş bir bakış açısıyla yaklaşan, alanında uzmanlaşmış kişiler yetiştirmeyi amaçlar.
Gazetecilik bölümü; insana, topluma ve çevreye duyarlı, kuram ve uygulamada yeterlik kazanmış; kendini sürekli geliştirmeyi hedefleyen; düşünsel, sanatsal, kültürel, bilimsel ve teknolojik açıdan donanımlı; analitik düşünebilen; yenilikçi ve yaratıcı gazeteciler yetiştirmeyi amaçlar. Gazetecilik Bölümü'nden lisans diplomasıyla mezun olan öğrenciler, yerel ve ulusal basında, haber ajanslarında gazeteci olarak görev yapabilmektedir. Bölümden mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektör kuruluşlarının basın birimlerinde de görev alabilmektedirler. Gazetecilik ve iletişim konusunda temel kuramsal ve tarihsel bilgiye sahip olur. Alana ilişkin yasa, yönetmelik ve mevzuata hakim olur. Gazetecilik ve iletişim alanının ulusal ve uluslararası sosyal ve kültürel boyutlarını ve güncel gelişmelerini değerlendirir. Bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliğine sahip olur.
17. Mezuniyet Koşulları
Eğitim programını başarı ile tamamlayan, başarısız dersi olmayan ve Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) en az 2.00 olup 240 AKTS krediye ulaşanlar mezun olmaya hak kazanır. Öğrencinin mezuniyet durumu danışmanı ve bölüm başkanı tarafından değerlendirilir ve mezuniyet kararı bölüm yönetim kurulu tarafından alınır.
18. Yerleşke Bilgileri
Bölümümüz Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü İletişim Fakültesi binası içerisinde konumlanmıştır.
19. Çift Anadal Durumu
Programımızda henüz çift anadal programı açılmamıştır.
20. Yan Dal Durumu
Programımızda henüz yan dal programı açılmamıştır.