Aday Öğrenci
1. Program Adı
Yeni Medya ve İletişim Bölümü
2. Program Türü
Lisans
3. Program Süresi
4 yıl (Azami 7 yıl)
4. Öğrenim Türü
Örgün öğrenim
5. Puan Türü
SÖZ
6. Öğrenim Dili
Türkçe
7. Kontenjan
70+2
8. Hazırlık Durumu
İsteğe bağlı
9. Staj Durumu
Müfredatta Staj dersi bulunmamaktadır
10. Taban Puanı
İkinci Öğretim : 244,41235
Normal Öğretim : 265,08148
11. En Düşük Başarı Sıralaması
İkinci Öğretim : 47.269
Normal Öğretim : 25.921
12. Programa Kabul Koşulları
Bölümümüze yeni başlayacak öğrencilerin kayıt işlemi, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır. Kayıt yaptıracak şahısların Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen şartları sağlaması yeterlidir.
13. Programa Özel Koşullar
Programa ait özel koşul bulunmamaktadır
14. Burs Olanakları
Bölümümüzün burs olanakları yoktur.
15. Programa Özel Materyal Bilgileri
Yoktur.
16. Program Kazanımları
Yeni Medya Bölümü’nün temel amacı çağımızın iletişim ve medya uygulayıcılarını uzmanlık alanlarına göre yetiştirmektir. “Yeni Medya” bölümü, radyo, televizyon, gazete gibi geleneksel medya araçlarının tanımını ve sınırlarını değiştiren ve dijital ortamı tanımlayan bir bölüm olarak, yenilikçi yöntem ve uygulamalar sayesinde, öğrencileri uluslararası rekabete dayalı küresel yapılanmalar için donanımlı hale getirmeyi hedeflemektedir.
Kitle iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim sayesinde günümüzde bilgi oldukça akıcı, sürekli ve anında erişebilir bir hal almaktadır. Bu da bizim bilgiyi oluşturma, bilgiye erişme, bilgiyi kullanma, anlama ve yaygınlaştırma biçimimizde değişiklikleri ortaya koymuştur. Yeni fikirlerin, teknolojilerin ve bilgi sistemlerini gelişimi ve yakınlaşması uygulamalı ve yaratıcı sanat ve bilimlerin arasındaki ilişkiyi tetiklemiştir. Bu da bilim adamları, sanatçılar, iletişimcileri ve diğer alanlardaki birçok kişi için işbirliğini doğurmuştur. Yeni Medya Bölümü de eleştirel düşünme, ekip çalışması, yaratıcılık ve girişimciliği vurgulayarak öğrenmeye ilişkin disiplinler arası ve deneysel bir yaklaşım sunmaktadır.
Çeşitli medya kuruluşlarıyla iletişim halinde olması planlan bölüm üniversite sektör işbirliği çerçevesinde öğrencilerle medyayı buluşturan bir akademik ortam yaratmayı amaçlamaktadır. Bunun yanında öğrencilerin alacağı çeşitli muhabirlik, görsel taraşım, haber tasarımı, fotoğrafçılık ve internet gazeteciliği, ileti ve oyun tasarımı gibi mesleki derslerin yanında, iletişim kuramları, basın tarihi, kamuoyu ve medya, yeni medya ve demokrasi, gazetecilik gibi derslerle de mesleğe yönelik kuramsal donanım dersleri verilecektir. Bölümün disiplinler arası bir yapıya sahip olması ve farklı bilim dallarıyla yakından ilişkili olması nedeniyle sosyal psikoloji, temel gazetecilik, mobil iletişim ve pazarlama, iletişim hukuku, medya okuryazarlığı, grafik tasarım, internet ve demokrasi gibi genel kültür ve kuramsal bilgiye dayalı dersler de bölümün ders içeriğini kapsamaktadır.
Yeni medyaya ilişkin çok yönlü anlayışa sahip olarak, bölüm mezunları çok geniş yelpazede özel sektörde, devlet kurumlarında, kar amacı gütmeyen organizasyonlarda ve politika oluşturma, hakla ilişkiler, kurumsal iletişim, sosyal ağlar, medya tasarımı, oyun tasarımı, gazetecilik, bilgi ve araştırma yönetimi pozisyonları, görsel tasarım gibi medya ile ilişkili endüstri alanında çalışma olanağı bulacaklardır.
17. Mezuniyet Koşulları
Eğitim programını başarı ile tamamlayan, başarısız dersi olmayan ve Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) en az 2.00 olup 240 AKTS krediye ulaşanlar mezun olmaya hak kazanır. Öğrencinin mezuniyet durumu danışmanı ve bölüm başkanı tarafından değerlendirilir ve mezuniyet kararı bölüm yönetim kurulu tarafından alınır.
18. Yerleşke Bilgileri
Bölümümüz Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü İletişim Fakültesi binası içerisinde konumlanmıştır.
19. Çift Anadal Durumu
Programımızda henüz çift anadal programı açılmamıştır.
20. Yan Dal Durumu
Programımızda henüz yan dal programı açılmamıştır.